Jeg tok et valg

Da er det kveld og denne dagen har gått så som så, jeg sov dårlig i natt fordi det var ikke mer enn 1.9 grader i natt og vi hadde litt for tynn dyne, så man kan si det sånn at den andre dyna er funnet frem. Men jeg har kommet meg igjennom denne dagen også, det er ikke mer enn 5 grader nå så det blir litt kjølig i natt også. Men igjen det er jo oktober. Jeg har lyst til å skrive et innlegg om dette å ta valg. Jeg har jo skrevet tidligere innlegg om at vi alle blir stilt ovenfor valg hele tiden og at det er ofte kun oss selv som kan ta de avgjørelser vi gjør. Men det viktigste er at man står for det man velger ikke sant? Når jeg startet å blogge for lenge siden så var det slik at jeg var ganske så syk av ME og jeg hadde mesteparten av tiden i seng, kroppen min tålte 30-45 min data om dagen og noen av disse minuttene ble brukt til å blogge om denne J***** sykdommen. Jeg fikk etter hvert mulighet å prøve medisin som både var kostbar og ikke så lett å få tak i. Og det medførte at livet mitt snudde på flekken, vel ikke fullt så raskt da men det ble en betraktelig endring sakte men sikkert og man kan si det sånn at livet vendte tilbake.  Og i det siste året eller 3 så har jeg hatt det ganske så bra jeg har vært symptomfri og okay noen ganger har jeg nede tid men da har det vært fordi jeg har blitt syk og da kommer symptomene tilbake men jeg blir rask fri. men valget, hvilket valg sikter jeg til i overskriften? JO jeg har noen ganger fått ganske så brutale meldinger/ kommentarer på at jeg ikke lengre kan si at jeg har ME, at jeg sikkert aldri har hatt den sykdommen og at jeg egentlig er lat, fordi det virker som om alle kjenner noen som har ME og de er alle mye sykere enn meg. Og jeg har noen ganger fundert på om jeg ikke burde skrive at jeg har ME eller at jeg ikke skal eller bør skrive om de gode dagene, og hva jeg klarer. Men ikke glem at dette jeg gjør hadde jeg ikke klart hvis ikke jeg hadde fått medisinen den gangen. Jeg har prøvd å ha åpent kommentar felt men det er ikke noe jeg velger videre, da det drar meg ned. Og husk at det som jeg viser er ikke alltid hele bildet.

 

Et eksempel er dette. I går var jeg på treningsenter, for 1 gang på veldig lenge og jeg kjente det ikke der og da, men jeg tok det veldig pent. Da det i natt var kaldt så ble det at jeg ikke fikk varmen i meg fordi jeg var sliten og øm. Da blir det som dette bildet:

Jeg gav meg selv et løfte når jeg lå i seng kjempelenge da sykdommen herjet som verst at den dagen jeg er ” frisk” nok så skal jeg nyte livet til det fulle. Men jeg tenker også at det er stort sett gode dager og hvorfor skal jeg ikke skrive om de? det er jo slik at sykdommen har tatt mer enn nok plass i livet mitt, og jeg har vært lengre syk enn jeg har vært frisk i de årene jeg har levd.. Men hvem er det som skal bestemme om jeg er en skam for ME syke eller at jeg ikke kan skrive om de tingene  jeg mestrer? For det er en ting vi ikke må glemme, en ting vi må se helheten i, jeg kjenner min egen kropp og for meg er trening terapi, kanskje aller mest for psyken min. Jeg vet hvor mye jeg har mistet og klart at jeg kan ikke ta de årene igjen og det er ikke det jeg jobber med, men jeg jobber med å finne meg selv, jeg jobber med å sette fokus på mer enn bare drittdager, for jeg vet dessverre av erfaring at de kan komme og vil nok mest sannsynlig komme tilbake men jeg gir meg ikke. Jeg koste meg i dag med te og levende lys mens L sov, de andre hadde reist på jobben. Jeg hakket tenner og jeg fikk ikke varmen i kroppen men jeg koste meg med tekoppen og kjente at sakte men sikkert ble det litt varmere i meg. Og jeg kjenner at jeg er klar for en ny dag i morgen. Jeg har tatt et valg, jeg har tatt valget om at jeg skal gå fremover og ikke bakover. Jeg skal ta det som det kommer. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg