Hva tenker dere på Støre og Vedum?

Jeg vet egentlig ikke helt hvordan jeg skal begynne dette innlegget, fordi jeg er så enormt forvirret og ikke minst skuffet at jeg skal prøve å holde meg så sakelig jeg kan og ikke bare skrive basert på følelsene jeg har, men jeg kan ikke garantere at jeg klarer det. For en dag eller 2 siden ble dette forslaget deres, til statsbudsjett lagt ut g jeg som mange andre hadde store forventninger. Men jeg er over 100% sikker på at jeg ikke er den eneste som ble sittende med litt hakeslepp og en delt knuste håp. Nå vet jeg jo at dette er noe som skal jobbes med i regjeringen og dere må jo få andre med på dette ( hvis ikke jeg tar feil)  men likevel. La meg ta dette steg for steg om hva jeg tenker.

 • Dere har valgt å beholde de kuttene som var når det gjelder uføre sine barnetillegg. Dette er et tillegg som for mange handler om å få hverdagens utgifter til å gå rundt, og klart at man kan si at har man ikke råd til å ha barn får man
 • Brillestøtten skal heller ikke tilbake slik den var før kuttene. Noe som jo betyr at mange vil slite enormt med  klare å gi gode briller til barna sine, og dette er ikke snakk om enkel briller, det er snakk om briller som er kostbare i utgangspunktet.
 •  Kuttet i fribeløpet til uføre blir stående, slik at trygda mennesker skal straffes for å jobbe litt ved siden av trygda. . Det virker som om dere tror at alle som stemte på dere er arbeidere men jeg er ganske sikker på at veldig mange av de som stemte på dere er uføre. Som da betyr at de satte en tiltro til at dere skulle holde valgløftene og ikke være som høyreregjeringen vi har hatt  i 8 år. Men så vet man jo at i det siste budsjettet som forrige regjering la ut så var det slik at det fribeløpet på rundt 40 000  som uføre kunne tjene uten at de minsket uføretrygden sin hjalp mange mennesker til å få endene til å møtes, spesielt når man vet at utgiftene i samfunnet øker, det er dyrere mat, klær og drivstoff, boliger blir dyrere og la oss ikke ta for oss strømmen. Jeg tenker at det å straffe folk for å prøve å få en del i  arbeidslivet i større eller mindre grad vil medføre at man ikke har råd. Ikke alle kan gå ut i fullt arbeid.. Og når man vet at det er enormt mange som lever med minstesats på uføre så ja det er mange som ikke ser at de kan lengre beholde jobben. Jeg er ikke den som er mest opptatt av politikk men jeg tenkte vel mitt når jeg så hvem som skulle styre landet vårt. Kjenner dere til settingen her? Kanskje et sted mange skulle ha vært, men som ikke har råd.  For noen år siden endret de regelverket innenfor Helfo slik at de som for eksempel som meg har opplevd overgrep og da i tillegg har tannlegeskrekk ikke lengre fikk dekket noe som helst, og man ender da som tannløs. Jeg hadde et bitte lite håp om at man skulle se en endring i budsjettet slik at det skulle være en ordning med rimeligere tannleger. Jeg vet ikke med dere i regjeringen men hos meg og de fleste jeg kjenner så sitte munnen på kroppen og man har da tenner inni der. Altså tenner er en del av kroppen. Jeg vet at man har puttet tannlege inn under frikort ordningen men ikke alle, ja faktisk svært få ting hos tannlegen dekkes under frikort delen, og det betyr at folk ikke har sjans. Så da spør jeg meg. Er denne mindretall regjeringens mening at kun Landbruk og rikmanns delen av befolkningen skal få sine ønsker oppfylt i dette Jeg kjenner at jeg er enormt skuffet og jeg håper fra dypet av hjertet mitt at dere får endret synet deres på de tingene dere har beholdt av kutt fra det forrige budsjettet som ble lagt frem rett før dere overtok. Vis at dere er en regjering for folket, og ikke kun for en liten del av de som bor i landet vårt. Jeg har også et håp om at dere lar hverdagen for de med dårlig råd bli litt lettere. Ikke alle har muligheter for å øke inntekten sin.  
0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg