Bli med å beveg deg

Jeg vet ikke med deg men jeg har fått sansen for det å bevege seg, røre på seg og la kroppen jobbe litt. den trenger ikke de lengste turene men det å bevege seg og være i bevegelse er utrolig viktig, og deilig. Jeg hadde jo en del planer om å begynne å løpe etter at jeg deltok på kystjegerløpet for nå 14 dager siden men det er dessverre slik at jeg sliter med at musklene i lårene mine er skikkelig skakkjørte så det minste tegn til løping så låser de seg som om jeg har en real strekk i de og det hater jeg, for jeg merker det ofte også når jeg skal legge meg, stå opp. Men likevel så er det viktig for meg å være i bevegelse. Tankene får ikke satt seg så veldig hos meg heller på den måten. Så jeg prøver  å bevege meg så mye som mulig hver dag når jeg ikke er i seng da. Så mens jeg satt å ventet på at jeg skulle få komme meg inn til legen så prøvde jeg å danne meg et slags blogginnlegg i hodet og jeg forsøkte å se hvilke muligheter er det man har.  For hvordan kan man få til ting i en travel hverdag? Jeg sitter ikke med den endelige fasiten og jeg er sikker på at #funkigine ville ha helt andre forslag men her er mine.

 • Tar du kollektiv trafikk? Hva om du hvis det er mulig går av et stopp eller 2 før du egentlig skal og går dit du var på vei. Du får bevegd deg og du får frisk luft. 
 • Finn deg noen gode og stilige tur og treningstøy som gjør at du føler deg ekstra fin eller vel og man får en ekstra dytt for å komme i gang
 • 5-10 minutter er bedre enn ingenting alt teller.
 • Ta trappene om mulig fremfor heis eller rulletrapp. 
 • Finn noen du kan ta med på tur, en venn eller venninne, eller hund, har du ikke selv så kan du kanskje låne deg en, jeg er ganske sikker på at noen låner ut sin hund for at den skal få en tur.

Ikke alle kan Men de aller fleste kan bevege seg noe, dersom man ikke er sengeliggende eller slike ting. Jeg vet jo dessverre alt for godt hvordan det er å være sengeliggende og jeg er livredd for at jeg skal havne der igjen, det er nok derfor jeg setter ekstra pris på å kunne bevege meg. Og oftest når A er på treninger eller på Røde Kors møter så benytter jeg anledningen til å komme meg på tur i området, slik at jeg sår 2 fluer i en smekk. Man lærer seg å finne de rette tingene. Jeg kan ikke snakke for andre mennesker men jeg tenker at jeg vil likevel skrive det jeg tenker rundt dette. Har du noen favoritt måter å komme deg ut på tur?

 

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg