Kjøpepress eller ikke?

Jeg har lurt på noe. Ikke noe veldig viktig men en liten refleksjon.  Det er gjerne sånn at mange eller de aller fleste bloggerne reklamerer for mange av de samme tingene som nettbutikker og diverse skjønnhetsprodukter. Jeg vet godt at uten av disse er det sånn at inntekts grunnlaget deres forsvinner, og de står da uten inntekt, fordi mange bloggere har ikke noe annet å falle tilbake til, og det er jo ikke det man vil men kan man stille spørsmålet om disse øker kjøpepresset? Hva om de reklamerte for gjenbruk? Hva da, ville man se at de ville få kjøpere til de produktene som de reklamerer for? Jeg vet ikke, men jeg syntes at det er noe man bør tenke på i denne tiden. Mange opplever svikt i inntektsgrunnlaget og det er ikke like lett å måtte stå over det man ser at man har lyst på og som man ser at noen bloggere reklamerer for. Men hvem har ansvaret? Jeg tenker at det er noe alle som reklamerer for bør tenke på. Det er enormt mange bloggere som  liker å reklamere for mange flotte klær men når man ser at de tar inn mengder av klær nesten hver eneste uke, hva med de klærne som de har allerede? Ja de gir bort klær og de selger det men hva forteller det leserne? At overforbruk er okay så lenge de donerer bort klærne sine etter et par gangers bruk liksom? Jeg skal ikke dømme noen, og jeg har lært en stor ting i de siste ukene. Jeg trodde jeg ble påvirket av de, men jeg gjør ikke det. Ikke nå lengre fordi jeg ser at nesten alle de stor bloggerene har reklame for de samme nettbutikkene, de har rabattkoder som er like, og det er mye av det samme som de har ” valgt” og jeg kjenner at jeg blir litt matt av det. Er det kun meg som er sånn? Jeg bare lurer. Og jeg skulle ønske at man kunne gjøre noe med dette. Og nei jeg er ikke sjalu på samarbeidet de har med de forskjellige nettbutikkene. Og jeg heier frem gjenbruk.

JAAAAAAA!!!!! Jeg klarte det

I går la jeg meg med en knallgod følelse. Jeg var mer enn godt fornøyd med at jeg hadde gjort en innsats i denne måneden. Så i dag har jeg tatt meg helt fri, satt med med fjernkontrollen, teppe og noe god drikke i tekoppen, også kalt pepsi max. I dag kjenner jeg at gangsperren sitter utrolig godt, litt for godt egentlig men men det ble ganske så langt i går kveld, og jeg gjorde en stor tabbe, jeg løp store deler av turen. Det var ikke det at den var enormt langt, totalt var all bevegelse i går på 15 km, men selve turen i går kveld var 9,5 km, men det var det at jeg jogget, løp, gikk, ja intervall treningen som var drepen i går, eller i dag egentlig. Men men det er en deilig smerte rett og slett, selv om jeg noen ganger i løpet av dagen i dag har tenkt at jaja, hvor dum går det an å bli men det er lett å være etterpåklok eller hva? Det er noe med at det er viktig å bevege seg, noen ganger er det sånn at man får en mer mental styrke av å være i bevegelse og noen ganger er det jo det som skal til. I denne tiden som vi er i er det kanskje sånn at det er viktig å være i bevegelse enn noen gang, men IKKE hvis du er smittet/syk, da skal du være inne. Men for oss andre er det ikke så bra å bare sitte å stirre i veggen eller på en tv eller en skjerm i det hele, tror at mennesker ikke er ment for å sitte 100% i ro hele tiden. Og jeg tenker at i dagens situasjon er det sånn at jeg er glad når jeg treffer mennesker på tur, andre som kanskje ville ha brukt tiden til andre ting. Men altså… i mars 2020 har jeg hatt 107,9 km i bevegelse, ikke bare turer men i det hele tatt, jeg har brukt beina mine i de km, jeg har gått til butikken, jeg har vært i bevegelse rett og slett- så endelig kan jeg si at jeg nådde målet mitt. Og i morgen er det en ny dag, ny måned og nye anledninger til å sette  meg et nytt mål. Blir du med?

I disse unntakstilstander

Ja for det er jo nettopp det som er, en unntakstilstand for tiden. Jeg har nesten vært i en slags dvale eller hva man skal kalle det, tror jeg på en eller annen måte har hatt min måte å håndtere ting på, fordøye det og jobbe meg igjennom det. Og av en eller annen grunn så har jeg mistet litt motet i det hele, selv om jeg har prøvd.Jeg vil faktisk si at jeg ble litt små deppa av de hele, fordi det skjedde så mye annet rundt det hele også men da på det personlige plan- så jeg har på mange måter hatt mye å jobbe med, dessverre er mine egen negler som hadde blitt lange nedspiste og jeg må også innse at jeg har spist feil så det har ballet på seg men i morges lå jeg alt for lenge i senga og tenkte på alt som er, jeg kan ikke jobbe med dette hvis jeg står på stedet hvil, så derfor,ryddet jeg litt, vasket litt og så hoppet jeg i dusjen, tenkte på hva nå, og så var det på med vanlige klær, ikke bare inne tøy og så ut en tur på butikken. Ikke klesbutikk men matbutikken, og selv om jeg vet at det er mer fare for å bli smittet eller syk av det så måtte jeg bare ut av husets 4  vegger, Jeg tenker at det er mange måter å være ute og i dag trengte jeg litt andre inntrykk, jeg vet ikke men jeg tror at det er kommet til en følelse av veggene vokste på meg, selv om jeg ikke har vært i verken karantene (annet enn det jeg har lagt på meg selv) eller i isolasjon men jeg følte plutselig at dette var et behov. Jeg tenker at det er sånn det er noen gangen. Da falt valget på dette antrekket her: 

Okay, jeg vet at det er ikke noe som passer sammen, men det var det som ble i dag.Og det er noe med den følelsen av at man kan ta på seg noe annet, at man kan føle seg som menneske igjen. Og det skjedde noe i meg, i den mentale delen av meg. Jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare det. Men jeg tror at det er  noe med at jeg trengte denne dytten av meg selv for meg selv. Tror kanskje også at det kommer av at jeg syntes mannen min fortjener så mye mer enn det å se kona hans bare dasser i inne klær hver dag. Så for meg handler det om så mye mer. Men hvis ikke hodet henger med, hva da? Da kommer man ikke noen vei liksom. Så nå er jeg ferdig med ” sørgetiden” Jeg tenker at noen ganger må man bare ha en liten nedtur fordi da kan det kun gå oppover liksom og innerst inne er det jo noe i det å være oppreist. Så nå er det andre boller her, jeg har annet å drive med på enn bare å henge med hue som jeg har gjort. Nå skal jeg ta meg selv i nakken og gi slipp på denne inne klær meg og bruke de klærne jeg har i skuffen. God Mandag folkens

Slik ble det i dag

Da er det jo kveld, men av en eller annen grunn syntes jeg at denne dagen har gått seint, ja så seint at det var liksom helt grusomt, det var som om tiden satt fast i fluelim eller noe sånt. Men jeg måtte jo få de til å gå så jeg tenkte at det er like greit å bake, og da ble det kneip, som var ganske så god.  Her er de i ovnen og jeg var som sagt veldig spent på om hvordan dette ville bli: Her er de ferdig, og de var gode rett og slett.  Men så var det dette med middag da. Og nå er jo 2 av barna mine her, det vil si den ene er bare på besøk, og da er det jo sånn at da er det 2 som spiser kjøtt og jeg og A kun spiser fisk når det kommer til dyr, så det er litt utfordringer om hva man skal lage for de ungene mine er sære på hver sin måte. Så jeg tenkte at jeg kunne lage vegetarboller med ris, og saus. 

Her er sausen, den ble laget på mel, smør, sukkerkulør, og purre, samt vårløk.  Og ikke minst sitronpepper, chillikrydder og salt. Så en dæsj hvitvinseddik, ingefær, lime, samt Jalapenos. Hvor mye av hver? Aner ikke , en dæsj rett og slett.

Her er “kjøttet”. Oppi her er det soyamelk, hvitløk, Tacokrydder og annen kryddermix, og så ble dette blandet. Det er en annen ting også og det er egg, og litt potetmel, så jeg har ikke helt vegetar men det er en måte som egg blir brukt til hos oss. Jeg brukte kjøkkenmaskinen min, jeg brukte 3 pakker her med veggisdeig.

Etter at jeg hadde stekt de så puttet jeg de i ovnen på 200 grader og  i formen hadde jeg litt smør, og dette var noe som A likte, han er ganske så sær. 

Jeg fikk spørsmål en gang om ikke jeg syntes det er kjedelig å ikke spise kjøtt og det er det ikke. Hvis man skal se strengt på det så er ikke vi vegetarianere og ikke veganere men Pescetarianer. Hva i alle dager er det liksom? Kort fortalt: ” ”Pesce” betyr fisk på italiensk, og derav stammer ordet ”pescetar”. Du supplerer det vegetariske kostholdet med fisk og skalldyr. I de fleste tilfeller også meieriprodukter og egg”

Så det er der vi er, og det er ikke så vanskelig i det hele, og vi får til et variert kosthold.  Og nei vi har ikke mangler noen av oss. Så da er det som regel ganske greit å finne ut hva man skal lage.  Så dagens middag var velkommen og godt likt, jeg satte et fat med 25 boller på og ingen tilbake. De er jo ikke så store så de var godt jeg lagde mange. Men nå er det ut på tur, vi snakkes

Siste dagen i denne uken

Bak oss legger vi enda en uke som for mange eller nei for de aller fleste av oss er annerledes, og på mange måter litt skremmende og skummel så det er klart at mange reagerer på ulike måter. Men jeg så på nyhetene at det er blitt et angiver samfunn, der vi i stedet for å forklare og hjelpe syntes det er mer ” heltemodig”å henge folk ut med bilder O.L på sosiale media osv… Og da hvis vi legger sammen dette  med at det i mange butikker mangler varer til tider fordi folk er redde for å ikke få så da kjøper vi inn mengder nå vi først får tak i, så får jeg en slags gufs i kroppen, som kan minne om tilstander som var under 2.verdenskrig, ( som jeg som mange andre ikke selv har opplevd).Er det et slik samfunn vi vil ha? Er det slik at vi skal ha mistro og mistillit som en slags lærdom til barna som vokser opp? Det er viktig at vi ikke glemmer at det barna ser og lærer i dag det er med på å danne deres oppvekst og opplevelse av ting og tang, og jeg ønsker ikke at mine barn skal vokse opp i de siste årene av tenårene deres at de er viktigere å angi enn å veilede og hjelpe, jeg ønsker ikke at mine barn skal lære at egoisme er viktigere enn noe annet. Men man må bare klare å bryte det mønsteret. Det handler om å stå sammen tenker jeg. I min verden er det sånn men jeg vet ikke… I morgen er det på en måte eller det er siste uken før påsketiden, neste søndag er det palmesøndag. Og da begynner jo for mange de tunge dagene, jeg vet at for mange er påsken verre enn julen. Jeg vet ikke hvorfor men sånn er det bare. Kanskje, men bare kanskje er det at når man er alene, og kanskje ikke mest utadvent så er det at man vet at de fleste drar på fjellet med familie, men at de kanskje ikke blir invitert med, jeg vet ikke, bare vill gjetning. Men påsken i år vil jo for oss alle bli annerledes. 

Jeg har i dag vasket ned soverommet vårt, eller ikke ned da men gulvvask, skaper og glassvask, tatt av på senga og skal snart skifte på den, men jeg trenger en pause, formen er liksom ikke 100% på topp men på vei oppover. Så har jeg bakt brød, som er i ovnen akkurat nå, det er faktisk et forsøk på kneip, Jeg har ingen oppskrift men det er som sagt et forsøk på kneip, det er det samme innholdet. Jeg klarer ikke få de uten sprekker , jeg vet ikke hvorfor men jaja, det har sin sjarm det også. Ellers er det ikke så mange planer, jeg hadde mange planer men jeg opplever som vanlig at ting endrer seg og derfor burde jeg slutte å legge planer rett og slett. Men jeg har fått ut klesvasken, det er riktignok søndag men de plager ingen da de henger skjermet fra innsyn, når sola skinner så må man bare huke tak i den å benytte anledningen. Spesielt når man i formiddag opplevde snø, ikke store mengder men en liten bitte liten del, da tenkte jeg ja vel ikke noe i dag men det gav seg etter 5 min kanskje.  Så jeg håper det ikke kommer tilbake, fordi i dag er vi jo på sommertid, og derfor håper jeg at det betyr at vi faktisk får litt varme inn i dagliglivet nå. Ikke for det, jeg kan fint sitte ute, bare man har litt klær på seg. Så det er bare å nyte det så lenge man kan. Satser på en fin sommer i år. Det er jo det beste. Jeg har bestemt meg for å bruke det ene bedet vi har til grønnsaker, så jeg skal i løpet av påsken gjøre noe der. HÅper dere har det bra og at dere får en så fin dag som mulig

Da er det Lørdag

Og hva i alle dager skal vi finne på? Absolutt ingen av oss har noe stort driv for noe, jeg kjenner at dyna er den jeg har aller mest lyst å ha selskap med akkurat nå. Jeg vet ikke hvorfor men det er sånn noen ganger. Så tenker jeg da om jeg skulle ha begynt å bake, jeg trodde jeg hadde alt jeg trengte men så mangler jeg gjær, og når jeg går ned til butikken… ikke gjær, verken i tørr eller i fersk utgave. Grrrrr altså jeg er såååååå lei av at det mangler varer. Hater det, ja jeg HATER det. Hvorfor må folk hamstre sånne ting? Jaja, det går seg vel til, jeg fant heldigvis 3 , jepp hele 3 fersk gjær på butikken, så det blir brød tror jeg…. ikke jeg som skal bake( han junior S) sier at han skal gjøre det så, men jeg frykter( i positiv forstand) at det blir meg som gjør det denne gangen også. Men nå skal jeg ta med meg tekoppen og sette meg ut i sola. Ha en knallfin dag

Kveldstur

Da er det nesten slutt på denne dagen også, om 27 min ( skrivende stund) tikker vi over til midnatt og en ny dag venter. Jeg håper at det blir en god dag. Men det er jo litt opp til meg å få det til å bli sånn, for når man ser på det så er det jo sånn at alle må være med å bidra til at det skal bli den beste dagen man få. Tror kanskje at jeg ikke er den eneste som tenker sånn eller? Uansett, så har jeg faktisk kommet hjem fra en fantastisk tur rundt i området her,  Det var helt vindstille, og rolig, absolutt ingen andre ute, og det er riktignok ganske så friskt ute som jo gir et pekepinn på at det enda ikke er sommer, men mer tidelig vår. Vanligvis er det ikke så stille vann for det blåser en del til tider men akkurat i kveld var det bare ganske så herlig å gå her.

Det er jo snart påske, ikke denne helgen men neste helg er jo palmehelgen, så det blir kanskje bedre og varmere kvelder sakte men sikkert. Jeg ser frem til det, men jeg vet ikke om det er meg som er ganske så merkelig men jeg fikk plutselig så lengsel etter juletiden igjen, haha, men jeg ser frem til våren, sommeren og ja også høsten altså. I denne tiden som vi lever i nå syntes jeg at det er viktig å huske på dette her: Vi glemmer kanskje det som er mindre viktig men likevel det er ting man kan gjøre selv om man ikke kan reise på hytta, eller de vanlige påsketurene men man får mer tid til familien på en annen måte enn ellers, for man må jo være sammen mye mer enn før. Kroppen min gir meg i hvert fall grunn til å ta det med ro, nyte livet og kose meg sammen med ungene ( mangler noen av de da) mannen og så får jeg håpe at mamma kommer  i påsken også men jeg vet jo ikke enda. Planen var jo at vi skulle dit men så skulle hun komme hit men jeg vet ikke hvordan det blir. Ting er litt så der til tider når det gjelder henne så jeg vet ikke hva som ligger foran oss der. Men men ikke ta sorgene på forskudd altså. Jeg har vel lært at det lønner seg aldri. I morgen er det lørdag og da er mannen hjemme hele dagen, og da skal vi se om ikke det blir litt ut på tur, må bare vente å se. Men nå er det dusjen og så natta. 

Hva skal man gjøre i dag da?

Det er fredag min venn , ja det er det, og det betyr HELG!!!! eller nå  i disse tider kan man si at dt er snart slutten på enda en uke. Og kort vei til starten av neste uke. Men så står man der da, og tenker at jaja, hva skal man gjøre, og for meg er det vaske hus, ja jeg gjør andre ting også men det er den dagen i dag. Det er kanskje også skifte på senga, men når jeg tenker meg om så gjorde jeg jo det for 2 dager siden. Så det er litt vel drastisk å gjøre det på nytt. Så da tar vi fatt på gangen, den er kaotisk, men samtidig trenger jeg litt hjelp så den kommer sist i rekken, men jeg skal i hvert fall gå helgen i møte med grønnsåpe lukt. Selv om jeg sikkert har gjort dette ørtenhundreognitti ganger denne uken. Men men det er ikke så mye annet å drive med rett og slett.Været er grått og trist og ja det er vel på en måte et symbol for hvordan mange føler det. I dag begynte dagen min veldig sent føler jeg, selv om den var litt før 8, og jeg håper at den blir litt bedre enn dagen i går, at man ikke får de store meltdown episodene og at man på mang måter finner en måte å fungere nesten normalt, men men. Nå tenkte jeg å lage meg en tekopp og så nyte den, for å så finne frem støvsugeren. Hva med dere? Går det bra? Hva skal dere gjøre i helgen? Er det stille og rolig hos dere også? Vel ta vare på hverandre så skrives vi igjen plutselig

 

Dette har jeg lært

I kriser kommer man til et punkt der man ikke lengre klarer å hente frem det positive, man klarer ikke se at det er en ende og man kan kjenne på en følelse av at det ikke blir noen endringer. I denne perioden vi er i er det mange som ikke skjønner hvorfor det er som det er, og når man da ser at antallet smittede stiger for hver dag, da er det ikke lett å se hvorfor man skal ha alle begrensingene. Som voksen kan man forvente at man forstår det og er med på å dra lasset denne dugnaden er men for ungdommer og barn er det ikke sånn på samme måte. Det hjelper ikke at man prøver å forklare dette på en logisk måte, man opplever at man snakker til en vegg av døve ører og man ser at fortvilelsen vokser i øyene deres. Jeg har en sønn som ikke får være sammen med kjæresten sin hver dag på samme måte som ellers fordi skolen og da internatet er stengt. Og jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke får til å få han til å forstå. Så da prøver man å gjøre det så hyggelig man kan, og bare x fingre for at det blir en lysere hverdag etter påske, selv om jeg ser svart på det. hvis jeg skal være ærlig. Jeg må bare håpe at alle mine kjære og nære ikke blir syke.  Jeg har også lært at i den settingen vi er i nå så bryr jeg meg mye om folk jeg egentlig ikke hadde brydd meg så mye om men jeg har lært meg at jeg er i en annen fase i livet enn jeg var før.

På mange måter endrer vi oss , enten får vi frem det elendige i oss eller så tar det en annen vending, man blir mer obs på de som man kanskje gav ja la meg bruke ordet Bengen i. Og en av disse er min tidligere svigermor. Hun og jeg har aldri noen sinne hatt et godt forhold, i hennes øyne var jeg ikke god nok, og jeg var heller ikke overbegeistret for henne men for noen år, ja kanskje bare 2-4 år siden så snudde dette, og når hun nå er pensjonist så blir man jo ekstra oppmerksom på henne. Så jeg hadde også i dag en lang og god samtale med henne.  Jeg er ikke en engel men jeg bryr meg, jeg ser at det er viktig å snu det andre kinnet til. Og det beste av alt er at man kan heller bære nag til noe annet i stedet for. Så nå skal jeg få ungdommene i gang med å lage middagen eller i hvert fall lage pizza fyllet. Så vi skrives

Lykke på en sen kveld

En av de tingene jeg har bedrevet kvelden med var å rydde i en skuff og det ble en lykkelig og bra utgang på det. Det lå en eske der og i den esken fant jeg denne her:Denne ringen fikk jeg da vi giftet oss, det var en morgen gave, , altså for 10år siden i Juni, og den var en av de jeg trodde jeg hadde mistet, jeg har nemlig lett huset rundt etter den i 9 år. Fordi jeg hadde vært flink å legge den vekk dessverre da jeg la på meg og den ble for liten, men så fant jeg den dessverre ikke igjen.  Så det ble en happy ending på kveldens rydding kan man si. Så nå er den trygt plassert bak gifteringen min.Så mens jeg ser på et eller annet program på tv, om man kan kalle det for å se på, jeg har det på i bakgrunnen i hvert alle fall, så sitter jeg her og kjenner på at jeg må planlegge hvor jeg skal begynne å vaske i morgen. I kveld er det bare sløving resten av kvelden. Ha en god natt folkens